Att vistas flera dagar i Höljes

Att vara flera dagar i Höljes är en upplevelse du aldrig glömmer. Här får du några tips om vad du bör tänka på och veta.

Höljes rallycrossbana
Det här är ingen traditionell motorsportarena. Med traditionell menar vi ett inhägnat område där publiken kommer in via entrén och sedan lämnar efter tävlingsdagens slut. Nej, detta är ett skogsområde  som är ca 400 m brett och 3 500 m långt. Inom hela detta område kan man röra sig fritt, utom i depån och på själva motorbanan. Det finns självklart en entré, som öppnas 12.00 på onsdag före tävlingen och är sedan öppen dygnet runt fram till söndag eftermiddag.

Campingområden
Det finns flera olika områden för camping, bl a en familjecamping där det skall vara lugnt och tyst kl 23. Inom övriga områden bör det vara tyst efter midnatt.
Camping på området är gratis, el saknas. Ett eget elverk för dig som bor i husvagn är nästan ett måste. Färskvaror bör förvaras kallt, matförgiftning av skämd mat är inte att leka med.

Följande regler måste följas:

 • Håll avstånd mellan husvagnar/bussar.
 • Dragkrokar på husvagnar ska vara vända ut mot väg.
 • Det måste vara möjligt för utryckningsfordon att ta sig fram. I fjol inträffade en brand i en bil precis när alla skulle åka hem – brandbilen hade stora problem att ta sig fram.
 • M a o korka inte igen alla vägar när det är dags att åka hem – istället för att sitta stilla i kön – stanna kvar på din plats. Vila !

Hygien
Eftersom campingen saknar alla bekvämligheter – i princip – vattenposter finns på ett fåtal ställen och baja-major finns det gott om. Men inget mer.
Därför bör du tänkt igenom hur du sköter din personliga hygien innan du kommer hit. Höljesbadet med duschar och pool ligger ca 2 km från banområdet.

För att må bra
Myggmedel, plåster, en tub Bakis-brustabletter, dricksvatten på flaska är bra att ha med. Det finns sjukvård inom området när oturen är framme. Vi slår upp portarna på Medical Center redan på onsdag kl.18 och det finns sköterskor och läkare att tillgå dygnet runt ända tills söndag kväll när folkfesten slutar.

Sittplatser
Läktare:  VIP- velodrom-, joker- depå- och sponsorläktaren har sittplatser – kräver extra biljett.  För alla andra gäller egna campingstolar att sitta i vid banan.

Matställen
Inom området kan man köpa hamburgare, glass, våfflor, läsk och vatten på burk. Närmaste matservering finns på Finnskoga Wärdshus. Närmaste affär är Höljes handel –  ca 4-5 km från banområdet.

Öl och sprit
Höljes rallycross tävling är lika mycket party som tävling. Önskvärt vore att det var mer tävling än party. Generella regler för alkoholförtäring på allmän plats gäller.
Öltältet brukar vara välbesökt och vakter ser till att ordningen upprätthålls där. Var klar över att den som uppträder alltför olämpligt blir avhyst från området.

Musikanläggningar
Stora musikanläggningar är inte tillåtna. Polisen avhyser dem som trotsar detta. Det är ju tyvärr så att många norska och svenska ungdomar kommer inte hit för tävlingarnas skull utan för att träffa likasinnade. Polisens toleransnivå är mycket hög, men inte hur hög som helst.

Förbjudet med terasser/läktare på husvagns- och busstak
Polis och räddningstjänst kommer att se till att förbudet efterlevs.

Välkomna

10 kommentarer på “Att vistas flera dagar i Höljes
 1. Jessica skriver:

  Var ligger Höljesbadet med duscharna? 🙂

  • Hedwig skriver:

   Höljes badet ligger ca 1 km från entrén söderut. Ta med cyklar, så kan ni förflytta er smidigare. Man passerar badet på väg in mot banan.

   • Jessica skriver:

    Ja cyklarna blir med! 🙂 Tack för svar!
    Alla har tillgång till duscharna va? Behövs inge VIP biljett eller så?

   • Hedwig skriver:

    Nej, endast förare och mekaniker har tillträde till duscharna i klubbhuset. För publiken finns inga duschar utan vi hänvisar till Höljesbadet.

 2. Jessica skriver:

  Ok? Men det står ju att det finns duschar vid höljesbadet?

 3. Stefan skriver:

  Går det att köpa VIP biljetter på plats.kan man betala med kort?

 4. sofie skriver:

  Hej! Jag undrar när barerna stänger på lördagen? Stänger det 21.30 eller senare?

  • Hedwig skriver:

   Bloggen stängd – kan ej svara. Sök upp Höljes RX på Facebook och ställ frågan där.
   Ha så trevligt i Höljes!

Kommentera gärna.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Besök vår webshop
Heja Höljes

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 167 andra följare

Bloggstatistik
 • 330 177 visningar
%d bloggare gillar detta: